Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať bližšie tu.

01.05.2018
Chorvátske more

Morská voda obsahuje 84 životne dôležitých prvkov: vitamíny, minerálne soli, stopové prvky a amínokyseliny. O tomto viac hovorí Thelassoterapia. Ide o metódu, pri ktorej sa prostredníctvom rôznych procedúr využívajú liečivé a regeneračné účinky morskej vody, bahna, rias. Odporúča sa ako účinný prostriedok na potláčanie a prevencia následkov,ktoré po sebe zanecháva dnešný uponáhľaný životný štýl, ako sú stres, nesprávne stravovanie, nedostatok pohybu, problémy so spánkom, ťažkosti s kĺbmi a chrbticou, lenivý metabolizmus, únava, vyčerpanosť. Terapia sa využíva aj v rámci rekonvalescencie a poúrazových či iných rehabilitácií, najmä pri problémoch so stuhnutými  svalmi.

Morská voda má blahodárne účinky pretože:

Pomáha odstrániť toxíny z kože

Lieči zápalové ochorenia kože

Hojí drobné rany

Dopĺňa minerálne látky

Taktiež prospieva celkom iný režim na dovolenke. Vybočíme zo stereotypu, neťažia nás termíny a pracovné povinnosti, môžeme byť spontánni a skutočne relaxovať. V dnešnej uponáhľanej dobre je čas na vypnutie a dobitie energie veľmi dôležitý, pretože stres a neustále napätie oslabujú našu obranyschopnosť a prispievajú k rozvoju rozličných chorôb.

Morský vzduch

Má za následok priaznivý vplyv na respiračné ochorenia – chrípkové stavy, zápaly prínosových dutín) Vysoký obsah horčíka v mori uvoľňuje svalstvo znižuje stres, úzkosť, nervozitu, depresie, zlepšuje kvalitu spánku a celkovo pôsobí priaznivo na psychickú a emocionálnu pohodu. Horčík, lítium a bróm obsiahnutý v morskej vode sú výnimočné uspokojujúce prvky, ktoré majú schopnosť stabilizovať a udržať správnu hladinu serotonínu, melatonínu a tryptamínu v mozgu.Morské minerálne a stopové prvky podporujú krvný obeh a látkovú premenu, telo sa tak nastaví na optimálny režim a bude pracovať efektívnejšie.Môže sa stať, že i napriek tomu, že si doprajete viac nezdravých pochúťok ako obvykle, neodráža sa to na vašej postave.

Morská voda pokožku dokonale prečistí a soľ v nej obsiahnutý vás zbaví odumretých buniek a pokožku nádherne zjemní. Ide o prírodný peeling, ktorý rozjasní pokožku, zároveň pôsobí ako dezinfekčný prostriedok. Soli pokožku hydratujú, znižujú jej PH, zmäkčujú a odstraňujú zrohovatelé

Jadranské more je veľmi slané,  je v ňom až 40 gramov soli na 1 liter vody, a práve toto sa podpisuje pod priaznivé účinky na pokožku ľudského tela. Je predurčené na prevenciu i liečbu hlavne lupienky, atopického ekzému, astmy, alergických ochorení horných dýchacích ciest či chornickej obštrukčnej choroby pľúc.

Oční lekári pripomínajú význam ochrany očí pri mori pred intenzívnym slnečným žiarením okuliarmi s UV filtrom. Chránime tak svoje oči pred zápalom rohovky, fotokertitídou. Dlhodobé pôsobenie slnečného infračerveného žiarenia môže zvyšovať aj riziko sivého zákalu a poškodenia sietnice. Používanie iných ako jednorázových denných kontaktných šošoviek pri plávaní v mori sa neodporúča.

Thalassoterapiu nevyužívajú iba ľudia, ale doprajú ju aj svojim domácim maznáčikom. Najmä prešľachtené plemená krátkosrstých čistokrvných psov často trápia na alergie a kožné problémy. Morská voda zmierňuje tvorbu lupín, kožných parazitoch a roztočoch. Ošetrená srsť je lesklejšia, miesta s vypadanými chĺpkami postupne zarastajú z pokožky miznú opuchy a sčervenanie, prestáva svrbieť.

Presvedčte sa na vlastnej koži

Nezáväzná ponuka

Datum von
Nächte
Personen

Ähnliche AngeboteKönnte von Interesse sein...

Naša rodáčka žijúca vo Vodiciach natočila dynamické video
22.04.2020
Najdôležitejšie o domácom roomingu v Chorvátsku
06.07.2019
Vybrali sme pre Vás niekoľko tipov, ktoré dobroty by ste mali vyskúšať
06.07.2019
Čo by ste mali zbaliť a čo už skutočne nie je treba na Vašej ceste do Chorvátska
22.05.2019