Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať bližšie tu.

06.07.2019
Dátujete v Chorvátsku?

Roaming za domáce ceny

Pravidlá EÚ pre roaming znamenajú, že pri používaní mobilného telefónu popri cestovaní v zahraničí v Chorvátsku nemusíte platiť žiadne dodatočné roamingové poplatky. Pri telefonovaní, pri posielaní SMS a využívaní dátových služieb – teda využívaní internetu. Tieto pravidlá platia aj pri prijímaní volaní a SMS počas roamingu a to aj v prípade, ak osoba, ktorej voláte má iného mobilného operátora. Hlavná výhoda pre nás je tá, že za využívanie týchto služieb na dovolenke v Chorvátsku platíme rovnakú cenu ako doma.

Zistite si u svojho operátora aký máte limit na dáta. Ak máte vo Vašom domácom balíku povolený objem dát, tento objem je bez ďalších poplatkov a v celom rozsahu dostupný počas využívania roamingu za domáce ceny. Ak je však jednotková cena vašich dát veľmi nízka, váš operátor môže uplatňovať  limit primeraného využívania dát. Ale o tomto limite vás musí vopred informovať a upozorniť vás na jeho presiahnutie.

Ak máte uzavretú zmluvu, na základe ktorej platíte paušálny mesačný poplatok zahŕňajúci balík služieb s neobmedzenými dátami, váš operátor vám musí poskytnúť veľký objem dát v rámci roamingu za domáce ceny. Presný objem bude závisieť od ceny, ktorú platíte za balík.

Informujte sa o tomto u svojho mobilného operátora.  Pre viac informácií o tejto téme si prečítajte https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_sk.htm

Similar articlesCould be of interest to you...

Naša rodáčka žijúca vo Vodiciach natočila dynamické video
22.04.2020
Vybrali sme pre Vás niekoľko tipov, ktoré dobroty by ste mali vyskúšať
06.07.2019
Čo by ste mali zbaliť a čo už skutočne nie je treba na Vašej ceste do Chorvátska
22.05.2019
Za tých pár rokov, ktoré trávime vo Vodiciach sme už nejaké tie morské príšerky stretli. Tu sme Vám spísalí pár, na ktoré si treba dávať v mori pozor a treba upozorniť aj Vaše deti.
04.04.2019